LONDONKÅSERI


Att vakna upp på ett främmande ställe har sina sidor, speciellt när man inte riktigt vet var man är när man slår upp ögonen...speciellt när man vaknar mitt i natten och allt är mörkt.
Detta hände mig, jag vaknade upp med att någon stod lutad fram över min säng, något mörkt tornade upp sig vid huvudändan, jag tog det säkra före det osäkra och klippte till med knuten näve, hårt, bara för att inse att vem det nu än var, sviktade till, jag fick inte riktigt någon träff.
Efter ett par sekunder hade jag vaknat till såpass mycket att jag mindes att jag inte alls var hemma i min egen säng, utan i en våningssäng på svenska Sjömanskyrkan, "personen" jag just slagit till var min jacka som hängde i en galge från överslafen.
Nåja, nu vet jag att jag iallafall har en chans att klara mej om jag mot förmodan, någon gång skulle bli överfallen i sömnen.

England är inte känt för sina kulinariska upplevelser, man åker inte till England för matens skull...åker man till London kan man dock trösta sig med att man inte behöver äta inhemskt, det finns mat från världens alla hörn, i China town hittar man schysst kinakäk, här och var finns det indiska små syltor som är riktigt trevliga, men den engelska maten brukar mest innebära fish and chips, eller typisk pubmat...
Insåg att maten hemma i kvarteret skulle kunna bli dödlig när jag en och samma dag, med typ 25 minuters mellanrum såg en ambulans utanför de båda lokala kinahaken...behöver jag säga att det inte blev några besök på något av de ställena...
Kanske var det en ren händelse att ambulans behövde tillkallas, det kanske inte ens var matrelaterat, men jag ville inte utmana ödet.
Maten på "min pub" var helt ok, varken mer eller mindre om man bortser från den indiska kvällen som vart mer än ok, dock var det inte säkert att du fick det du beställde, hade du otur var den rätten helt enkelt slut...detta hände mig två kvällar i rad, kändes som att jag drabbats av den stora matförbannelsen...
Maten på Camden market var riktigt trevlig, valde till slut det Maroccanska matståndet, efter att ha provsmakat både det Kinesiska och Thailändska ditot...
Så fort man närmade sig "matkvarteret" så började ropen om att man skulle provsmaka, detta lät ju ganska trevligt först, och maten var ju också ganska god...
Problemet var bara att så fort man sagt att det smakade gott så kom de farandes med en förbannad aluminiumlåda och frågade vilka maträtter man ville fylla densamma med.
När man snällt förklarade att man inte ville fylla den alls började de beklaga sig över att man just provsmakat...själv anser jag dock inte att provsmaka och handla är samma sak, alltså gick jag bara vidare och slutade smaka av.

London och nya skor hör ihop för mig, det är så mycket roligare att handla skor när man inte är hemma, problemet med nya skor är bara att de skriker "använd oss direkt", och när man följer denna impuls så får man ömma fötter som ett litet brev på posten.
Samtidigt som fötterna bara gör ondare och ondare så finns det hur många ställen som helst att besöka, så man går ju inte mindre, snarare mer, och när man inser att man håller på att missa en buss så gör man som vanligt-man springer...dock inser man att det gör grymt ont efter ett par steg, och man haltar fram på ett extremt löjligt sätt...bara för att inse att det inte alls ÄR min buss när jag väl kommer fram.

 

RECENSION

D-A-D

Förväntningarna ligger tunga i luften i ett utsålt Teaterladan, och stämningen bland den medelålders publiken är på topp. När bandet går på är lyckan gjord, men D-A-D kunde ha öppnat starkare, de första låtarna är bra, men inte mer och det är först när de lirar gamla goda ”Lawrence Of Suburbia” och ”Grow Or Pay” som det lyfter ordentligt och publiken får det de kommit för, riktigt schysst halvskitig rock.
Mellansnacket lämnar mycket övrigt att önska, att höra ”Huskvaerne!”, funkar en gång, men sjunde gången har det definitivt tappat charmen. Samma sak med ”Förstår ni vad jag säger?”...det finns ett par gånger som det glimmar till även på det planet, men mest önskar man att de ska sluta snacka och fortsätta lira.
I ”Sleeping My Day Away” är det publiken som står för sången, då har spelningen nått sin topp och man önskar att kvällen aldrig ska ta slut. Den akustiska versionen av ”Laugh ´n A 1/2” är rent av klockren! ”It´s After Dark”, den klassiska avslutningslåten är bara så bra, men vemodig då man vet att det hela är över. Överlag är konserten bra, i vissa låtar känns det inte som att den riktiga spelglädjen finns, det känns mer som ett jobb, i andra syns det att de tycker att det är skitkul. Bandet är avslappnat och bjuder på en schysst show. Det är kul att se att ett så gammalt band inte har stelnat till, utan fortfarande bjuder på sig själva. Hade inledningen varit lika stark som slutet hade betyget blivit ett snäpp högre, nu blir det en trea, en stark sådan.


 

AIDA-TEXTER

Rökig njutning!
Framför en sprakande brasa med din käraste, när du bara vill fly den gråkalla höstkvällen en stund.
En dram av lättflytande välbehag, som värmer din själ.
Ardbeg, whiskyn för alla livsnjutare.

 

Långt, lockigt, rakt, färgat, kort, spretigt, blonderat, naturellt, kaxigt, välstylat, oborstat, mittbena, vattenkammat, uppklippt, avklippt, bobbat, stort, stramt, mjukt, vågigt, rufsigt, snaggat, karottklippt, frissigt, permanentat, uppsatt, slingat, tonat.
Du bestämmer stilen, vi ger dig förutsättningen och en oemotståndlig doft av kanel.

 

Oavsett om du vill resa till världens ände, eller skicka svärmor dit pepparn växer, så är EasyJet alternativet du ska välja. Vi flyger till fler destinationer än du hinner uppleva på en industrisemester, men så billigt att du hade haft råd.

 

Drömmer du om att vandra i alperna, eller kanske vandra till alperna, vill du se hur långt du kan gå?
Vi vet att du kan gå hur långt som helst, om du väljer vandringskängan Vagabond, då behöver du inte ens fundera över skoskav eller hur dina fötter mår efter 14 timmar.
Mjuka men robusta, slitstarka utan att vara tråkiga, snygga utan att tulla på funktionaliteten.

 


Vad har Rolling Stones, David Bowie och Jackson Browne gemensamt med Sade och Pink?
Alla spelas på Favorit fm.
Ratta in radion till 107,3 luta dig tillbaka och njut, vi mixar lugn musik från 70-talet fram tills idag.
Favorit fm, från dåtid till nutid.